OPERA & RETTER

- og lidt operetter

Uge 18 på Hospice Djursland og Strandbakkehuset har budt på smagfulde oplevelser for både gane og øregange. Med støtte fra Olga og Niels Sørensens fond kunne vi byde patienter og pårørende på en uge med italiensk-inspirererede oplevelser kulinarisk og musikalsk. 

Vores daglige morgensang blev i uge 18 prydet med operetter lige fra "I Kongelunden" til "Den allersidste dans" og selvfølgelig "O sole mio". Under kyndig vejledning fra vores musikterapeut Nanna, satte vi så at sige tonen for dagen. 

Mandag serverede det fantastiske køkken hjemmelavet pizza og andre italienske specialiteter til en stor fælles frokost i caféen, som var smukt dekoreret af de frivillige. 

Til vidunderlige italienske toner på anlægget blev frokosten nydt af patienter, pårørende og medarbejdere i en god fælles stund.

Onsdag havde vi besøg af KulturCentralen, som havde planlagt en fantastisk musikalsk oplevelse rundt i huset. Med lokationer i de to atriumgårde, sansehaven og caféen udbredte historien sig om de 4 årstider for børn og voksne. 

En lille dreng vågner en tidlig sommermorgen og kan mærke at det er en særlig dag. Sammen med sin hund løber han ud i naturen, og på magisk vis kommer de igennem alle årets fire årstider på én dag.

Medvirkende: Mariann Mikkelsen (sang og keltisk harpe), Johanne Andersson (cello), Ulla Schmidt (percussion) og Birgitte Holt Nielsen (fortæller og sanger).

Fredag sluttede vi ugen af med Operabrunch, som foregik i caféen. Her kunne patienter og pårørende få en helt unik oplevelse sammen med Maren Marie Tange på klaver, Mikkel Thomsen som bariton og Cathrine Breinholt Højlund som sopran. Køkkenet diskede igen op med velsmagende mad, de frivillige havde sørget for god stemning med flot opdækning, og musikerne leverede en helt fantastisk optræden. På en lille time blev man både rørt til tåre og rørt lattermusklerne. 

Af hjertet tak for alle donationer - store som små - som gør det muligt at give disse unikke oplevelser.