Poul Nielsens livshistorie

Patienter på Hospice Djursland har mulighed for at fortælle sin livshistorie til en frivillig, som skriver historien ned. Det tilbud tog Poul Nielsen imod. Han fik besøg af frivillig Agnete Refskou, som skulle nedskrive de historier, Poul dikterede til hende. Og man kan tydeligt mærke, at Poul og Agnete har nydt hinandens selskab.
Det er blevet til mange besøg og mange små historier, der er samlet til et hele og udgivet til Pouls familie. Poul fortæller, at han igennem processen har fundet flere historier frem fra minderne. Historier som ellers har ligget hen i glemslen, er blevet vakt til live igen af en sansning eller et ord, han har fanget.

Poul siger selv, at han var "helt flad", da han kom til Hospice Djursland. Nu har han fået energi til at komme ud af sengen og op at sidde i kørestol og til at deltage i måltiderne i køkken-alrummet, hvor man kan være heldig at høre ham fortælle om "de gamle dage som Århus-dreng." Mon ikke projektet med livshistorien har haft en finger med i spillet?
 

På billedet ses makkerparret Poul og Agnete til en lille højtidelighed ved udgivelsen af Livshistorien.