Indvielse af mobilt alter

Tirsdag den 29.november var der officiel indvielse af Hospice Djurslands mobile alter.

Selve indvielsen bestod af en velkomst ved hospiceleder Dorit Simonsen efterfulgt af andagt ved biskop Kjeld Holm. Herefter kunne de fremmødte nyde en stemningsfuld sang af Jacob Evald, som er konservatorieuddannet klassisk sanger, akkompagneret af organist Helle Zederkof.
Under hele seancen havde man mulighed for at betragte det oplyste alter og dets symbolik.
Efter den mere højtidelige del af indvielsen blev der serveret et lille glas samt hjemmebagt kransekage, vanillekranse og brunekager.

Alteret består af en glasmosaik, der er monteret på en reol med hjul på.
Glasmosaikken er skabt af kunstner Maja Lisa Engelhart i samarbjede med glarmester Per Steen Hebsgaard, som begge var til stede ved indvielsen. 
Selve monteringen på reolen har direktør for Montana Per Lassen været behjælpelig med.
Der kan tændes lys bag mosaikken, hvilket giver værket en ny dimension og et helt særligt udtryk.
Alteret kan både bruges til de ugentlige gudstjenester i caféen, og det kan rulles ind på patientstuerne, hvis en patient skulle ønske en andagt her.
Vi også oplevet, at patienter har ønsket at få rullet alteret ind på stuen, så man kan nyde det smukke motiv og lade tankerne vandre...

Det, som startede som en god idé, er nu altså blevet til virkelighed, og resultatet af samarbejdet mellem de, der har været involveret i projektet, overstiger alle forestillinger og forventninger.