Livsbilleder

Billedkunstner Maria Dubin vil i uge 21 omdanne den ene af de smukke atriumgårde på Djursland Hospice til et arbejdende atelier.
Hun medbringer sit arbejdsbord, farver, pensler, særligt lækkert papir, og hele hendes atelierstemning.

I atrium-atelieret indbyder hun patienter til at komme med en genstand, der har en særlig betydning i deres liv. 
Maria Dubin vil ud fra genstanden, dens historie og den dialog, hun har med patienten, lave en serie billeder - Livsbilleder - på store papirark med tusch og pigmenter. Livshistorien knyttet til genstanden vil blive nedskrevet af en af de frivillige på hospice. Den frivillige er trænet i og arbejder i forvejen med at nedskrive livshistorier på hospice.

Malerierne/tegningerne vil under hele arbejdsprocessen blive hængt op på Hospice Djursland til glæde og refleksion for alle, der har sin gang i huset.
Arbejdsprocessen vil i nogle tilfælde blive fotograferet og eventuelt filmet. Formålet med dette er at lave en bog med livshistorierne og de tilhørende billeder. En bog til glæde for patienter, pårørende og alle, der arbejder med alvorligt syge og døende mennesker. 

20 af de bedste af Livsbillederne vil blive udvalgt og indrammet og indgå som et samlet værk, der bliver hængt op på væggen i nichen ved udgangen til Orangeriet.
Her vil man kunne opholde sig, se på væggen, fortælle og få historierne fortalt. Historierne forbliver og lever videre på væggen og i bogen.

Maria Dubin vil indgår i Hospicets hverdag, og bidrage med at gøre kunsten levende, og historierne på væggen vedkommende.
Læs mere om Maria Dubin her.
 

Et "livsbillede"

Maria Dubin i sit atelier

Fotos er taget af Erik Hansen fra Team Odd Fellow.

TV2 Østjyllands indslag om livsbillederne

Vist den 24.maj 2012