Omtale

Livsbilleder - et kunstprojekt

Billedkunstner Maria Dubin omdannede i en uge den ene af de smukke atriumgårde på Djursland Hospice til et arbejdende atelier.

I atrium-atelieret indbød hun patienter til at komme med en genstand, der har en særlig betydning i deres liv. 
Maria Dubin lavede ud fra genstanden, dens historie og den dialog, hun havde med patienten, en serie billeder - Livsbilleder - på store papirark med tusch og pigmenter. Livshistorien knyttet til genstanden blev nedskrevet af en af de frivillige på hospice. Den frivillige er trænet i og arbejder i forvejen med at nedskrive livshistorier på hospice.

Malerierne/tegningerne blev under hele arbejdsprocessen hængt op på Hospice Djursland til glæde og refleksion for alle, der har sin gang i huset.

Dele af arbejdsprocessen blev fotograferet og filmet med det formål at lave en bog med livshistorierne og de tilhørende billeder. En bog til glæde for patienter, pårørende og alle, der arbejder med alvorligt syge og døende mennesker. 

20 af de bedste af Livsbillederne er blevet indrammet og indgår som et samlet værk, der hænger på væggen i nichen ved udgangen til Orangeriet.
Her vil man kunne opholde sig, se på væggen, fortælle og få historierne fortalt. Historierne forbliver og lever videre på væggen og i bogen.

Læs mere om Maria Dubin på hendes hjemmeside...

 

TV2 Østjyllands indslag om projektet