Civic Trust Award

Hospice Djursland er blevet tildelt Civic Trust International Award ved en ceremoni i Edinburgh. 
Prisen Civic Trust blev stiftet i 1959 for at hædre det allerbedste inden for arkitektur, design, planlægning, landskab og offentlig kunst. Prisen gives til projekter af højeste arkitektoniske kvalitet, men kun hvis de samtidig vurderes at udgøre et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet, og demonstrerer bæredygtighed og universelt design.

Hospice Djursland var det første hospice herhjemme bygget efter Realdanias program om "Det Gode Hospice" og har siden indvielsen stået som et vigtigt omdrejningspunkt for udviklingen af hospicebegrebet i Danmark. Målet har været at skabe arkitektur på landskabets og udsigtens betingelser - arkitektur, der byder på intense sanseoplevelser og gør det muligt for patienterne at leve fuldt ud til det sidste.
Hospice Djursland er naturskønt beliggende ved Følle Strand med udsyn over Kalø Vig, og uanset hvor i bygningen man befinder sig - ankomsten, sansehaven, atrierne, vagtstuen, dagligstuen, refleksionsrummet, patientstuerne - er landskabet nærværende.

Juryens begrundelse for præmieringen af Hospice Djursland er bl.a:
"Hospice Djurslands særlige konvekse form tillader at alle rum nyder godt af den panoramiske udsigt, til stor forskel for de typisk mere indadvendte anlæg man finder i England."

Læs mere om Civic Trust Awards her