Mindehøjtidelighed

To gange om året inviterer Hospice Djursland til mindehøjtidelighed for pårørende, der har mistet en af sine nærmeste, inden for det seneste halve år.

Tirsdag den 2. november kl. 19 var der således mindehøjtidelighed i Bregnet kirke. Det var en smuk begivenhed, der blev ført an af hospicepræst Ann Maj Lorenzen og organist Helle Zederkof.

De godt 110 pårørende, der havde valgt at deltage i arrangementet, blev budt på musikalske indslag fra sangerinde Indra Rios-Moore med Benjamin Trærup på saxofon og Thomas Sejthen på kontrabas. Trioens fire sange blev leveret med en sådan indfølelse, at tiden stod stille og det var svært ikke at blive berørt.
 
Læs mere om Indra her

De salmer, der var udvalgt til arrangementet, blev sunget stående af forsamlingen, hvilket gav dem den kraft og den styrke, som teksterne indbyder til.
Sygeplejerersker fra Hospice Djursland fremsagde alle navne på de personer, som man denne aften var samlet om at mindes. En stærk gestus, der understreger, at vi alle har en betydning - også når vi ikke er længere.

Efter arrangementet i kirken, blev der budt på kaffe og kage på Hospice Djursland. Ved skulpturen, Slægtstræet, foran hospice havde man mulighed for at tænde et lys for den, man ønskede at mindes. Et tilbud, som mange benyttede sig af på trods af blæsten, der drillede ved at slukke lysene i stagerne.
Der var en god stemning i den store café, som var fyldt helt op med mennesker, der ønskede at gense stedet og hilse på kendte ansigter. Der blev sunget to sange med musikterapeut Maiken Bjerg ved klaveret.